Mindenki túl van már néhány ezer bemutatkozáson. Megtörténik a kézfogás, néhány másodperc eltelik, ez alatt felmérjük a másikat.

Az első pár pillanata a találkozásnak meghatározó – szimpatikus az illető, vagy sem.

Sokszor semmilyen információnk nincs az előttünk álló személyről, de jó pár megállapítást tehetünk a megjelenése alapján; a hangerő – és súly amit használ, a kézfogás ereje, a parfümjének illata, a haja ápoltsága, a tetoválásai, a ruházata mind – mind árulkodó jelek. Rengeteg következtetést levonhatunk a megjelenés alapján.
A közhely szerint ne ítéljünk a külső alapján. Ez alapvetően nem lehetőség, mert a külső az első információ forrás, ami alapján komoly döntéseket kell meghoznunk.
Ugyanúgy az üzleti életben is.
Ha egy cég ránézésre nem stimmel – attól függetlenül, hogy a terméke, szolgáltatása kiváló – ha nem tesz ez ellen, óriási hátránnyal fog küzdeni a működése során.

Sajnos a minőségi, de hagyományos bemutatkozó, image filmek nagyon ritkák. Több szempontnak nem felelnek meg.

1. Általában jóval hosszabbak a szükségesnél.

Gyakori hiba, hogy mindent el szeretnénk mondani – mert annyira jól ismerjük a cégünket. Ezzel szemben, érdemes a lényegre fókuszálni és azt kommunikálni.
Amikor az animáció.net – hez ajánlatkérés érkezik és körvonalazódik a videó sztorija, törekszünk arra, hogy addig hámozzuk az információkat, amíg elérjük a magot. Ez azért nagyon fontos, mert ebben az állapotban a legérhetőbb a cég mondanivalója. Ha ezt sikerül megfognunk, onnantól biztosak lehetünk benne, hogy a videó nézői 100% – ig tisztában lesznek azzal, amit láttak.
Fontos, hogy észben tartsuk, az emberek koncentrációja maximum 5 perc egyhuzamban. Ehhez viszont olyan tartalmat kell adnunk, ami érdekes, izgalmas és látványos.

Bemutatkozó videók esetében az ajánlott hossz: 1 – 1,5 perc

2. Unalmas a képi világ.

Ma, azzal, hogy körbejárunk egy gyárat és szép komótosan bemutatjuk a gyártási folyamatokat… Nagy valószínűséggel nem érjük el azt a célt, amit kitűztünk.

A dinamikusság, a színek, a hangulat megmutatása és kommunikációja egyre fontosabb.
Ezek mellett persze abban is a segítségünkre lehet, hogy leegyszerűsítsük a látványt és segítsünk a folyamatok megértését.

Persze nincs kizárva a részletes, színes, hosszabb bemutatás sem. Ezért annyira izgalmas az animációk világa! Végtelen lehetőségünk van arra, hogy úgy mutatkozzunk be ahogy az a leginkább illik hozzánk és a céljainkhoz.

Mi az üzenete egy animációs videónak a nézők számára?

– fejlődés
– modernitás
– közvetlenség
– megbízhatóság
– nyitottság

Ha a látvánnyal nem tudjuk megragadni a néző figyelmét, 25 – 40 másodpercen belül tovább kattint.
Egy animációs videó látványvilágával nagyobb a mozgásterünk, sokkal kreatívabb élmény nyújt és több lehetőséget rejt magában, mint egy élőszereplős film.

3. Túl formális megfogalmazás.

Való igaz, hogy az üzleti élet megköveteli a formalitásokat. Ha viszont új ügyfeleket szeretnél megszólítani, kirobbanó, energikus alkalmazottakkal szeretnél együtt dolgozni és fejlődni;
Beszélj hozzájuk!
A kommunikáció elengedhetetlen eleme az információ áramlásnak. A rossz, vagy pontatlan kommunikáció pedig sok esetben a problémák forrása.
Azzal, hogy közvetlenebb stílusban nyilvánul meg a céged, nem veszít a presztízséből –
inkább új kapukat nyit meg és egy befogadóbb, újítóbb közönséget vonz.

Miben különbözik a gyártás?
Az animációk esetében lehetőséged van apró módosításokra – amíg meg nem születik a tökéletes verzió. Az élőszereplős filmek esetében a forgatási nap során készült anyagokból van lehetőség dolgozni. Alapvetően magasabb költségekkel is jár és kevesebb a mozgástér is.

Kik választották az animáció.net –et?