Nézzük, mekkora az animációs reklámfilmek szerepe?

Ha animációs filmek készítéséről van szó, gyakran találkozunk a következő kifogással: „Mi egy komoly cég vagyunk, a mi ügyfeleink nem vevők az ilyesmire, nálunk ez biztosan nem fog működni!” ÉS EZ BIZTOS?

Abban a korban, amikor a tartalom marketing és azon belül is a videó marketing soha nem látott sebességgel gyorsít, és egyenesen átveszi a vezetést a többi marketing eszköztől, amikor a fogyasztók meghatározó része előbb nyomja meg a YouTube play gombját, hogy megnézze az adott termék vagy szolgáltatás ismertetőjét, mint hogy egy hosszú termék tájékoztatót végig olvasson? Az Instagram új szolgáltatása is az IGTV a rövid, velős, információ dús, érdekes videó tartalmak megosztására lett útjára indítva.

És igen a videó marketingen belül itt vannak az animációs reklámfilmek, melyek elkészítésével akár hegyeket lehet megmozgatni, illetve PR tevékenységnek és vevőszerző technikának sem utolsó.

De mire is gondolunk, amikor azt mondjuk, vágj bele animációs reklámfilm készítésbe?

Itt van például a pálmaolaj használata ellen tiltakozó rajzfilm az Iceland áruházlánc finanszírozásával, amelyet lehet, hogy Nagy Britanniában betiltottak de mégis 2 millió emberhez jutott el az üzenet, amit hordozott magában.

De nem is kell külföldre mennünk, hogy jó példát hozzunk fel. A tavalyi év Erste Bankos karácsonyi rajzfilm videója, a kis sündisznóról, akinek segítenek az osztálytársai, hogy jobban érezze magát a bőrében is több mint 2,5 millió feletti nézettséget hozott, arról pedig nem is beszélve, hogy rengeteg sajtó orgánumba kerültek be ezáltal az animációs karakter által.

Az animációs reklámfilmek készítését más területeken is kiválóan lehet alkalmazni a Stodal köhögést csillapító szirup hatékonyságát is egy animációs reklámfilmben mutatják be, hiszen röviden, érthetően és egyszerűen kellett átadni az információt, amit megjegyeznek a fogyasztók.

A fenti példákkal alátámasztva láthatjuk, hogy az animációs reklámfilmeket igenis mély mondanivalójú komoly témákra is rendszerint használják a nagy cégek, mert tudják, hogy ezáltal juthatnak el legeredményesebben a vásárlóik/ügyfeleik szívéhez, anélkül hogy nyomást gyakorolnának rájuk, vagy egyes esetekben vásárlási kényszert éreznének a háttérben.

Így, ha a nagyvállalatok, akik milliókat költenek marketingre és piackutatásra, hogy nagyobb hírnevet és jobb eladásokat generáljanak, és ezt sok esetben animációs filmek készítésével érik el, szerintünk nyugodt szívvel belevághatsz te is.