Azt hitted, az animáció kimerül a cégbemutatásban, vagy az ügyfeleid szórakoztatásában? Ugyan, ne viccelj, hiszen tengernyi más felhasználási lehetőség vár arra, hogy kiaknázd!

Például kutathatsz vele. Megszólíthatod az érdeklődőket, a potenciális vásárlókat. Megkérdezheted a véleményüket, érdeklődhetsz az igényeikről. Később pedig a válaszokra felépítheted a komplex marketing stratégiád. Miért fontos ez? Mert így pontosan azt kommunikálhatod a vállalkozásodról, ami a célcsoportod számára fontos, a fejlesztés során pedig az ő igényeikre fókuszálhatsz.

És miért pont animációval? Mert egy színtelen-szagtalan kérdőív kitöltésére egyszerűen sajnáljuk az időt, ellenben egy animált karakter kedves kérdéseire örömmel válaszolunk!

Lássuk, hogy kutathatsz animációval!

• Megrendelés, ajánlatkérés után
Légy bátor és pimasz, tedd fel a milliókat érő kérdést: milyen szempontok szerint dönt, vagy döntött? Mit kellene prezentálnod ahhoz, hogy a Te ajánlatodat válassza? Van esetleg, amin módosítana? Ezek olyan kérdések, amikkel könnyedén megismered a vásárlód gondolkodását. Megtudod mi fontos számára a döntési folyamat során, és később ezt hangsúlyozhatod a weboldaladon.

• Vesztett ajánlatkérések után
Tudod, hogy az ajánlatkérők milyen arányban vásárolnak? Tudod, hány százalék morzsolódik le ajánlatkérés után? Esetleg követő e-maileket is szoktál küldeni? Talán igen. De azt biztosan nem kérdezted még meg tőlük, hogy mi okból nem a Te szolgáltatásod mellett döntöttek, ugye? Itt az idő!

• Szolgáltatás teljesítése, vagy termék átvétele után
Szimpla elégedettségmérés, animációval spékelve. Adj teret a vásárlóknak, hogy véleményt mondjanak, így egyrészt növekszik a lojalitásuk, másrészt Számodra érdekes dolgok is kiderülhetnek… Pl.: a szállító kolléga elkésett, mufurc volt, a diszpécser kolléganő kedves hangja azonban minden problémát elfeledtetett…

• Termék bevezetése előtt
Új terméket szeretnél bevezetni, de nem tudod, kire célozz, kiket szólíts meg vele? Mérd fel a konkrét igényt animációval, és igazítsd leendő ügyfeleidhez a termék pozícionálását.

• Kampányok előtt
Marketing-kampányt indítanál, de nem tudod, milyen csatornát válassz? Vajon hol éred el a potenciális vásárlókat? Google-ön keresnek, vagy Facebookoznak inkább? PR cikkre lenne szükséged? Esetleg az offline vonal lenne gyümölcsözőbb? Mi sem egyszerűbb: kérdezd meg tőlük!
Látod, milyen egyszerű; az egész pusztán kérdezz-felelek játék, mellyel könnyedén kideríted, hogy mire van valós igény, mely területet fejleszd, mi az, ami valódi vásárlást hoz!