Nem állítom, hogy az animációs hirdetés bármely iparágban tevékenykedő vállalkozás legjobb eszköze. Nem állítom, hogy bármilyen cég ugyanolyan hatékonysággal alkalmazhatja. Ezért nem ajánlom mindenkinek. De ha te szolgáltatással foglalkozol, akkor számodra nagyon is eredményes lehet. Persze, csak ha megfelelően használod.

Lássuk azokat a csatornákat, ahol animációval tarolni fogsz!

1. Kutass animációval

Érdekel a vásárlóid véleménye? Jó lenne tudni, mi alapján választanak; milyen szempontok vezérlik a döntést? Miért mennek a konkurenciához? Egyáltalán: mi fontos számukra; miben kell erősebbnek lenned ahhoz, hogy többen forduljanak hozzád, és, hogy aki már egyszer téged választott, az újból visszatérjen? Akkor száraz kérdőívek helyett használj animációt a kutatás során! Egy bájos, egyedi karakter kérdéseire szívesebben válaszolnak, így eredményesebb lesz a felmérés is.

2. Promózz animációval

Használj animációt a promóció során. Ha valami újdonságot (speciális csomagajánlatot, innovatív szolgáltatást) szeretnél bevezetni; ha az a célod, hogy minél többen megismerjenek, és az eszükbe véssék a branded, akkor a legjobb módszer az animáció!

3. Animációt a főoldalra

Van egy weboldalad, kilóméteres szövegekkel, de még Édesanyád sem szánta rá az időt, hogy végigolvassa? Lehet, hogy túl egysíkú, nem? Lehet, hogy a konkurenseké pont ilyen, nem? A látogatók impulzusokra vágynak, nekik nincs idejük végigbogarászni a Háború és békét… Tegyél animációs videót a főoldalra, és mérd le bátran, hogy hányan indították el. Elárulom, meglepően magas lesz az arány.

4. Animáció a rendelés során

Tegyük fel, hogy a látogató a weboldalad böngészve meghozza a jó döntést: veled szeretne együttműködni. Erre miként van lehetősége? Telefonon, e-mailben, skype-on…? Mennyire klassz lenne, ha ezeket a lehetőségeket a te egyedi animált titkárnőd vázolná fel neki, nem? Esetleg a kapcsolatfelvételt követően megköszönné a bizalmat a leendő ügyfelednek… (Animált Margónak egyébiránt nem kell TB-t fizetni, és az ebédszünet után sem érkezik késve az irodába. Nincsenek havi problémái, és sosem beteg a gyereke.)

5. Exit pop up

Megérkezik a látogató a weboldaladra. Böngészik, olvasgat, keresgél, kattintgat; majd ha nem találja meg, amiért jött, egyszerűen elhagyja az oldalt. És te ezt szó nélkül hagyod? Ugye nem? Ugye használsz exit pop upot, ami maradásra készteti? És mivel lehet még bensőségesebbé tenni a marasztalást? Bizony; animációval!

6. Social animation

Rendszeresen posztolsz a közösségi oldalakon, de elmarad az interakció? A követőid egyszerűen tovább görgetnek ahelyett, hogy megosztanák a bejegyzésed, tagelnék az ismerőseiket, válaszolnának a kérdéseidre? Használj animációt!

+1 A személyes kedvencem

Ami nem más, mint a kabala. Ha azt mondom, hogy Milka tehén, te máris látod magad előtt a lila jószágot, és húzod is a cipőd, hogy leszaladj egy tábla csokiért. Mi a feltételes reflex kulcsa? A kiváltó inger; ami ez esetben nem más, mint a Milka kabalafigurája. Gondoltál már rá, hogy a te vállalkozásodnak is lehetne?

Ez összesen 7 terület volt. Csupán, amelyek hirtelen eszembe jutottak. De kétségtelen, hogy az animációt számtalan más csatornán is sikerrel alkalmazhatod- az egész csak kreativitás kérdése.