Bizonyára sokan ismerünk olyan örök vitatémákat, mint a kávé vagy tea, a kutya vagy macska, vagy az Apple és Android állandó ellentéte. Ma azonban egy ennél kiforratlanabb témát hoztunk, melyben az élőszereplős és az animált hirdetéseket hasonlítjuk össze.

Miben jobb az élőszereplős reklám?

Emberközpontú és hiteles

Ha reklámfilmünket jobban emberivé szeretnénk tenni, nincs jobb megoldás az élőszereplős megoldásnál. Kimutatható, hogy hitelesebbnek tartunk valamit, amiben emberek szerepelnek, mint amit animált karakterek játszanak, hitelesség szempontjából tehát abszolút az élőszereplős reklámfilmek vezetnek.

Pontosan bemutatja a terméket

Pontosan bemutatja a termékedet, vagy a szolgáltatást, amelyet hirdetni szeretnél. Tegyük fel, hogy egy olyan szolgáltatást reklámozunk, melyhez elengedhetetlen, hogy bemutassák a használatát (például egy új típusú használati terméknél, amely még nem elterjedt a köztudatban). A termék bemutatása egyszerűbb és hatásosabb, ha élő szereplőkkel mutatjuk be használatát, mintha animálnánk a tartalmat.

Van rá esély, hogy hamarabb elkészül

Adott esetben gyorsabb tud lenni egy élőszereplős reklám az animált változatnál, természetesen ez nem minden esetben van így. De ha egy gyors casting után rendelkezésre állnak a szereplők és a reklámfilm teljes hosszúsága is viszonylag rövid, akkor sokkal hamarabb befejezhető egy élőszereplős film, mint egy animáció, hozzátéve, hogy sokkal kevesebb lehetőség áll fenn a forgatáskor, mint egy animációs filmnél.

Miért választanánk az animációs hirdetést?

Egyszerű és könnyen szerkeszthető

Nem véletlenül alkalmaznak szinte minden alkalommal animációs anyagokat, amikor valamilyen bonyolult témát kell elmagyarázni. Ha egy komoly témát vagy szolgáltatást kell megismertetnünk a potenciális vásárlókkal, mindenképp az animált tartalom az ajánlott az élőszereplős videókkal szemben.

Kreatívabb

Egy animált videóban sokkal könnyebben szabadjára tudjuk engedni a fantáziánkat és a legtöbb esetben meg is tudjuk valósítani az ötleteinket, míg egy élőszereplős reklámfilmben viszonylag szigorú határok közé vagyunk zárva. Tegyük fel, hogy nem egy konkrét terméket kell reklámoznunk, hanem egy bonyolult szolgáltatást, vagy esetleg valamilyen adatot kell prezentálnunk. Minden bizonnyal egyszerűbb és hatásosabb egy animációs reklámanyagot készíteni, hiszen egy szolgáltatásnál, amelynél nem a termék kinézete, hanem maga a kapott érték számít, hasznos lehet animációt alkalmazni.

Megváltoztatható

Az animációs reklámok egyik legnagyobb előnye, hogy piacra kerülésük után is könnyen lehet rajtuk változtatni. Ha új információk vagy valamilyen probléma lépett fel, könnyen meg lehet változtatni akár az egész animáció tartalmát.

Néhány kontra érv

Az élőszereplős reklámok legfontosabb negatívuma, hogy nem lehet rajtuk egyszerűen változtatni, miután kikerületek a nagyközönség elé. Ha tehát olyan terméket vagy szolgáltatást akarunk reklámozni, amely lényegében változik bizonyos időközönként, lehetséges, hogy jobb az animált reklámfilmet választani.

Az animált tartalom ezzel szemben könnyen lehet lassúsága miatt kevésbé vonzó, mint az élőszereplős reklámok. Ha belegondolunk, egy animált tartalom teljesen a nulláról indul, meg kell szerkeszteni a karaktereket, a hátteret és az egész vizuális stílust, míg az élőszereplős reklámoknál ez adott. Ugyanebben a problémában azonban benne van a fentebb említett pozitívum is: gyakorlatilag minden kitalált ötletet meg tudunk valósítani az animált tartalommal.

Összegzés

Végső soron minden a cégünktől, illetve a hirdetésre szánt terméktől függ. Milyen vállalatunk felépítése, a vállalati identitásunk és cégen belüli kultúránk? Mi az az üzenet, amelyet termékünkkel képviselni szeretnénk, és milyen módon szeretnénk közvetíteni? A közönségünk, illetve potenciális vásárlóink mit preferálnak jobban?

Mi itt az Animáció.net csapatánál minden nap arra törekszünk, hogy a legjobb animált hirdetéseket tudjuk partnercégeink számára elkészíteni. Az élőszereplős reklámok időről-időre jobbnak bizonyulnak, azonban az animált hirdetések a kreatív agyak számára mindig menedéket nyújtanak.

Ha még bizonytalan, hogy melyik hirdetésre van szüksége, kérjen egy ingyenes állásajánlatot, ahol szakemberek segítenek önnek!

Állásajánlatot kérek